Korisnički centar

Za vas smo pripremili najčešća pitanja o uvjetima rent a car usluga.
cash dark
DEPOZIT
payment icon
PLAĆANJE
security icon
PAKETI ODGOVORNOSTI
health icon
DODATNE USLUGE
Depozit je iznos blokiran (predautoriziran) na Vašoj kreditnoj kartici. Depozit se sastoji od učešća u šteti uvećanog za iznos jednog dodatnog dana najma, punog tanka goriva i eventualne parking kazne.
Predautorizacija je rezervacija sredstava na kreditnoj kartici klijenta u periodu najma. Predautorizirani iznos se koristi u slučaju produženja najma te ako klijent vrati vozilo s manjkom goriva ili s parking kaznom.

Depozit se automatski oslobađa u roku 30 dana od posljednjeg dana najma. Oslobađanje sredstava ovisi isključivo o banci izdavatelju kreditne kartice te Avant car nema utjecaja na trajanje tog procesa. Važno je znati da klijent neće vidjeti + na svojoj kreditnoj kartici (kao što nije vidio ni -) već će limit biti isti kao prije predautorizacije.

Učešće u šteti je maksimalni iznos odgovornosti za vozilo (čak i u slučaju kada je šteta nastala na vozilu puno veća od tog iznosa), ali pod uvjetom da se klijenti pridržavaju pravila poslovanja Avant car-a.
Depozit se sastoji od učešća u šteti uvećanog za iznosa jednog dodatnog dana najma, punog tanka goriva i eventualni trošak parking kazni.
cash
DEPOZIT
payment icon dark
PLAĆANJE
security icon
PAKETI ODGOVORNOSTI
health icon
DODATNE USLUGE
Za plaćanje možete koristiti bilo koju karticu (debitnu i kreditnu) i gotovinu, ali za depozit je nužna kreditna kartica – VISA, MasterCard i Diners.
Glavni vozač je nositelj ugovora o najmu i jedini je odgovoran za vozilo tijekom najma. Može li klijent koristiti tuđu kreditnu karticu? Ne može. Vlasnik kreditne kartice mora biti naveden na ugovoru isključivo kao glavni vozač.
cash
DEPOZIT
payment icon
PLAĆANJE
security dark
PAKETI ODGOVORNOSTI
health icon
DODATNE USLUGE
Carefree paket je proizvod Avant car-a za bezbrižan najam. Pokriva sve vrste šteta sve dok iste nisu prouzročene nemarom ili vožnjom pod utjecajem alkohola/droge. Učešće u šteti je 0,00 € (0,00 kn), a depozit iznosi 200,00 € (1.506,90 kn) ili 300,00 € (2.260,35 kn), ovisno o grupi vozila.
Carefree paket uključuje SCDW + WUG + PAI + brzi check out + island & ferry fee + 0 učešća u šteti + smanjeni depozit + Call Assistance.
SCDW (Super Collison Damage Waiver) je pokriće za štetu karoserije automobila bez mehaničkih dijelova i krađe (pokriće se odnosi samo na vozilo, ne i prtljagu putnika).
WUG (Wheels, Undercarriage and Glass) je otkup odgovornosti od učešća u šteti na kotačima, podvozju i staklima vozila.
PAI (Personal Accident Insurance)pokriva medicinske troškove i troškove u slučaju smrti najmoprimca i putnika uslijed nesreće tijekom najma vozila.

Kada je vozilo osigurano od strane agencije i ukoliko se desi šteta na vozilu (bez obzira tko je kriv za štetu), iznos štete se naplaćuje direktno od klijenta. Također, depozit koji blokiramo na kreditnoj kartici klijenta može biti između 1.450,00 € (10.925,03 kn) i 4.950,00 € (37.295,78 kn) ovisno o rezerviranoj grupi vozila. Carefree paket pokriva sve vrste šteta sve dok iste nisu prouzročene nemarom ili vožnjom pod utjecajem alkohola/droge. Učešće u šteti je 0,00 € (0,00 kn), a depozit iznosi 200,00 € (1.506,90 kn) ili 300,00 € (2.260,35 kn), ovisno o grupi vozila.

cash
DEPOZIT
payment icon
PLAĆANJE
security icon
PAKETI ODGOVORNOSTI
add dark
DODATNE USLUGE

Cross border fee je naknada za vožnju iznajmljenog automobila izvan granica Republike Hrvatske.

Postoje dvije vrste Cross border fee-ja:

  1. Cross border fee: iznosi 75,00 € po najmu sa uključenim PDV-om (25%) i neograničenim putovanjem. Putovanje na Kosovo i u Albaniju je strogo zabranjeno te je isto podložno kazni u iznosu od 625,00 €
  2. Cross border fee Neum transit: Iznosi 50,00 € po najmu sa uključenim PDV-om (25%) i neograničenim brojem putovanja kroz Neum.
One way fee je naknada za preuzimanje i vraćanje vozila na različitim lokacijama (gradovima).
Key box je mogućnost vraćanja vozila izvan radnog vremena poslovnice. Usluga je besplatna, a klijent je odgovoran za vozilo sve do pregleda istog.
U floti imamo različite grupe vozila te svaka grupa ima različite tipove vozila. Iz tog razloga Vam ne možemo garantirati tip vozila već samo grupu.
To su usluge koje Vam pružamo tijekom najma, a plaćanje istih moguće je isključivo na preuzimanju vozila. Dodatne usluge su npr. Cross border fee, dodatni vozač, GPS, WIFI, dječja sjedalica, itd.