unajmi vozilo

unajmi vozilo

kraj prevzema:
datum preuzimanja:
ura preuzimanja:
kraj vračila:
datum povrata:
ura povrata:
zatvori

Avant carova električna mobilnost

----------------------- Otvaramo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najam Najam vozila s vozačem Električna mobilnost Novosti

O električnoj mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša E-flota

Infrastruktura punjenja

Charge juice app

Suvremena aplikacija za pametni telefon, koja korisniku predstavlja novo korisničko iskustvo i vodi cilju cjelovite povezanosti ključnih stupova električne mobilnosti: automobila, vozača i infrastrukture za punjenje. Uz pomoć Charge Juice-a korisnik lako pronalazi željenu postaju za punjenje svojeg električnog vozila, provjeri raspoloživost i aktivira ju za punjenje. Aplikacija sadrži mnogo korisnih funkcija i kreirana je s obzirom na sadašnje potrebe te zbog integracije novih rješenja za buduće potrebe korisnika električne mobilnosti.

Avant carova rješenja za vlastitu infrastrukturu punjenja (B2B)

Infrastruktura punjenja je jedna od pokretača električne mobilnosti, zato smo s ciljem poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva mobilnosti osnovali cjelovito rješenje implementacije brzih postaja za punjenje „na ključ“ za poduzeća i pojedince. Cilj je našeg projekta „postaje za punjenje nadohvat ruke“ pojednostavniti korisničko iskustvo i povećati dostupnost postaja za punjenje našim klijentima. 

Punjenje u Hrvatskoj

Punjenje električnih automobila je jednostavno. Sva naša električna vozila se lako pune putem utičnica u kućanstvu a za brže punjenje se lako upotrebljavaju uslužne javne ili privatne postaje za punjenje. Kratak popis postaja za punjenje i njihovo upravljanje, koji sadrži na primjer dostupnost, provjeru zauzetosti, aktivaciju punjenja i slično, lako ćete pronaći također u besplatnoj aplikaciji Charge Juice. Trud na području infrastrukture punjenja ide u smjeru postavljanja javnih brzih postaja za punjenje na strateški važnim putevima (na primjer; mreži autocesta) i privatnih na ostalim lokacijama, takva električna infrastruktura za punjenje jamčiti će cjelovitu povezanost države (raspon postaja će biti u radijusu znatno manjem od dosega električnih vozila).

Tesla Superchargers

Od kolovoza 2014. godine su u Ljubljani (u hotelu Four Points by Sheraton - Mons) dostupne trenutno najbrže postaje za punjenje električnih vozila na svijetu. Sa snagom od 135 kilovata za sat vremena mogu napuniti 600 i više kilometara. To znači da se Teslin Model S (kojem je doseg 500 kilometara) u praksi puni od 20 do 40 minuta (ovisno o stanju napunjenosti baterije). Zanimljivo je da, na tim postajama za punjenje, vlasnici i korisnici Tesle imaju mogućnost „doživotnog“ besplatnog punjenja svojih Tesli, s električnom energijom koja je većinom dobivena iz obnovljivih izvora energije.

Često postavljana pitanja o e-mobilnosti

  • Zašto električno vozilo?
  • Kakva električna vozila poznajemo?
  • Koja se električna vozila već voze u Hrvatskoj?
  • Koja je cijena „goriva“ električnog vozila za prijeđenih 100 kilometara?
  • Koja je cijena električnog vozila?
Zašto električno vozilo?

Više je prednosti električnog vozila pred onim s motorom s unutarnjim izgaranjem. Na ekološkoj razini značajno pridonose smanjenju zagađenja u urbanim sredinama (štetne emisije, buka), u vožnji oduševljavaju s jednostavnim upravljanjem i  kontinuiranim maksimalnim okretnim momentom, odlično leže na cesti (zbog nižeg težišta), uštede na održavanju su znatne a trošak potrošnje energije zanemariv.

Kakva električna vozila poznajemo?

Električna vozila možemo podijelimo na 3 glavne vrste: hibridna, priključno hibridna (PHEV) i baterijska električna vozila (BEV). Hibridna električna vozila imaju klasičan motor i malu bateriju, koja se puni kod kočenja. Pohranjena energija se zatim upotrebljava kod ubrzanja. Priključna hibridna električna vozila također imaju klasični motor i puno veću bateriju, koju je moguće puniti kod kuće ili na javnim punionicama. Baterijska električna vozila pokreče samo električna energija koja nadomještava sve vrste goriva. To su vozila koja priključimo na izvor napajanja kako bi se napunila.

Koja se električna vozila već voze u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj se voze električna vozila. U Avant caru njima pokrivamo ključne automobilske klase i zadovoljavamo široki skup potreba i želja korisnika. Možete odabrati između Smart Electric Drive, Nissan Leaf, Opel Ampera i Teslinog Modela S, koje predstavljamo također na stranicama namijenjeni našoj električnoj floti.

Koja je cijena „goriva“ električnog vozila za prijeđenih 100 kilometara?

Trenutno je većina javnih punionica besplatna (parkiranje također), ako bi električno vozilo punili spojeni na utičnici u kućanstvu, trošak za 100 kilometara vožnje (kod punjenja na povoljnijoj tarifi) iznosio bi približno 1 Euro.

Koja je cijena električnog vozila?

Jedan od najvažnijih troškova unutar cijene vlastitog električnog vozila predstavlja baterija. Uz brzi tehnološki razvoj i sve veću konkurenciju na tržištu električnih vozila baterije postaju sve povoljnije, što znači da se također konačna cijena električnog vozila snižava i približava se cijeni sličnog vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Za kupnju novih električnih vozila, svake su godine dostupni državni poticaji za fizičke i pravne osobe. Pored toga se u svijetu sve više primjenjuje trend u okviru kojeg se mijenja koncept vlasništva nad vozilom u smjeru mobilnosti kao usluge (najam). Jer slijedimo trendove i s vlastitim razvojem ih pokušavamo aktivno dodatno oblikovati, za našu rastuću flotu vozila pripremili smo niz zanimljivih ponuda, koje zadovoljavaju raznovrsne potrebe korisnika mobilnosti a koje možete pogledati na našoj internet stranici.

Poveži se


Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vaših podataka sa strane Avant car d.o.o.