unajmi vozilo

unajmi vozilo

kraj prevzema:
datum preuzimanja:
ura preuzimanja:
kraj vračila:
datum povrata:
ura povrata:
zatvori

Avant carova električna mobilnost

----------------------- Otvaramo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najam Najam vozila s vozačem Električna mobilnost Novosti

O električnoj mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša E-flota

Infrastruktura punjenja

Charge juice app

Suvremena aplikacija za pametni telefon, koja korisniku predstavlja novo korisničko iskustvo i vodi cilju cjelovite povezanosti ključnih stupova električne mobilnosti: automobila, vozača i infrastrukture za punjenje. Uz pomoć Charge Juice-a korisnik lako pronalazi željenu postaju za punjenje svojeg električnog vozila, provjeri raspoloživost i aktivira ju za punjenje. Aplikacija sadrži mnogo korisnih funkcija i kreirana je s obzirom na sadašnje potrebe te zbog integracije novih rješenja za buduće potrebe korisnika električne mobilnosti.

Avant carova rješenja za vlastitu infrastrukturu punjenja (B2B)

Infrastruktura punjenja je jedna od pokretača električne mobilnosti, zato smo s ciljem poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva mobilnosti osnovali cjelovito rješenje implementacije brzih postaja za punjenje „na ključ“ za poduzeća i pojedince. Cilj je našeg projekta „postaje za punjenje nadohvat ruke“ pojednostavniti korisničko iskustvo i povećati dostupnost postaja za punjenje našim klijentima. 

Punjenje u Hrvatskoj

Punjenje električnih automobila je jednostavno. Sva naša električna vozila se lako pune putem utičnica u kućanstvu a za brže punjenje se lako upotrebljavaju uslužne javne ili privatne postaje za punjenje. Kratak popis postaja za punjenje i njihovo upravljanje, koji sadrži na primjer dostupnost, provjeru zauzetosti, aktivaciju punjenja i slično, lako ćete pronaći također u besplatnoj aplikaciji Charge Juice. Trud na području infrastrukture punjenja ide u smjeru postavljanja javnih brzih postaja za punjenje na strateški važnim putevima (na primjer; mreži autocesta) i privatnih na ostalim lokacijama, takva električna infrastruktura za punjenje jamčiti će cjelovitu povezanost države (raspon postaja će biti u radijusu znatno manjem od dosega električnih vozila).

Tesla Superchargers

Od kolovoza 2014. godine su u Ljubljani (u hotelu Four Points by Sheraton - Mons) dostupne trenutno najbrže postaje za punjenje električnih vozila na svijetu. Sa snagom od 135 kilovata za sat vremena mogu napuniti 600 i više kilometara. To znači da se Teslin Model S (kojem je doseg 500 kilometara) u praksi puni od 20 do 40 minuta (ovisno o stanju napunjenosti baterije). Zanimljivo je da, na tim postajama za punjenje, vlasnici i korisnici Tesle imaju mogućnost „doživotnog“ besplatnog punjenja svojih Tesli, s električnom energijom koja je većinom dobivena iz obnovljivih izvora energije.

Često postavljana pitanja o e-mobilnosti

  • Gdje lako punim električno vozilo?
  • Koliko je razvijena infrastruktura za punjenje električnih vozila u Hrvatskoj?
  • Koje vrste postaja za punjenje poznajemo?
  • Gdje mogu dobiti informacije o postajama za punjenje električnih vozila?
Gdje lako punim električno vozilo?

Električno vozilo lako punite doslovno svugdje, jer Vam je dovoljna obična utičnica u kućanstvu. Za brže punjenje (punjenje kod kuće obično traje 6 do 8 sati) treba upotrijebiti javne postaje za punjenje (obično od 1 do 4 sata) i brzo punjenje (za 25 minuta do 80% napunjenosti baterije). Navedena vremena punjenja su također promjenjiva, ovisno o tipu i kapacitetu ugrađene baterije te također o mogućnostima infrastrukture za punjenje. 

Koliko je razvijena infrastruktura za punjenje električnih vozila u Hrvatskoj?

Kako je prethodno navedeno, većina ljudi u prosjeku prijeđe manje od 80 kilometara dnevno, što je u rasponu dosega skoro svih električnih vozila i raspoložive infrastrukture za punjenje. U Hrvatskoj je inače postavljeno već više od 100 javnih postaja za punjenje, planira se izgradnja novih kako javnom tako i privatnom inicijativom. Uskoro možemo očekivati brze postaje za punjenje uzduž mreže autocesta, dok u glavnom gradu vozači Tesli već mogu svoja vozila puniti na najbržim postajama za punjenje električnih vozila na svijetu.

Koje vrste postaja za punjenje poznajemo?

Postaje za punjenje je s obzirom na brzinu punjenja moguće razvrstati na:

sporije postaje za punjenje (punjenje s izmjeničnim tokom, tok od 16A tj. 3×16 A u trofaznom sustavu, snage 3,7 kW tj. 11 kW)

srednje brze postaje za punjenje (punjenje s izmjeničnim tokom 32A tj 3x32A u trofaznom sustavu, snage 7,4 kW tj. 22 kW). U tu kategoriju spadaju i postaje za punjenje koje upotrebljavaju jednosmjerni tok sa snagom punjenja od 20 kW

brze postaje za punjenje (punjenje s jednosmjernim tokom do 400A, snage 50 kW do 150 kW i punjenje s izmjeničnim tokom 3x36A i snage 43 kW)

Gdje mogu dobiti informacije o postajama za punjenje električnih vozila?

Puno se informacija može naći na internetu, na primjer u bazi električnih postaja za punjenje www.chargejuice.com koja se neprestano obnavlja. Charge juice se može kao aplikacija besplatno instalirati na pametne telefone korisnika operacijskih sustava iOS i Android.

Poveži se


Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vaših podataka sa strane Avant car d.o.o.