unajmi vozilo

unajmi vozilo

kraj prevzema:
datum preuzimanja:
ura preuzimanja:
kraj vračila:
datum povrata:
ura povrata:
zatvori

Avant carova električna mobilnost

----------------------- Otvaramo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najam Najam vozila s vozačem Električna mobilnost Novosti

O električnoj mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša E-flota

Infrastruktura punjenja

Charge juice app

Suvremena aplikacija za pametni telefon, koja korisniku predstavlja novo korisničko iskustvo i vodi cilju cjelovite povezanosti ključnih stupova električne mobilnosti: automobila, vozača i infrastrukture za punjenje. Uz pomoć Charge Juice-a korisnik lako pronalazi željenu postaju za punjenje svojeg električnog vozila, provjeri raspoloživost i aktivira ju za punjenje. Aplikacija sadrži mnogo korisnih funkcija i kreirana je s obzirom na sadašnje potrebe te zbog integracije novih rješenja za buduće potrebe korisnika električne mobilnosti.

Avant carova rješenja za vlastitu infrastrukturu punjenja (B2B)

Infrastruktura punjenja je jedna od pokretača električne mobilnosti, zato smo s ciljem poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva mobilnosti osnovali cjelovito rješenje implementacije brzih postaja za punjenje „na ključ“ za poduzeća i pojedince. Cilj je našeg projekta „postaje za punjenje nadohvat ruke“ pojednostavniti korisničko iskustvo i povećati dostupnost postaja za punjenje našim klijentima. 

Punjenje u Hrvatskoj

Punjenje električnih automobila je jednostavno. Sva naša električna vozila se lako pune putem utičnica u kućanstvu a za brže punjenje se lako upotrebljavaju uslužne javne ili privatne postaje za punjenje. Kratak popis postaja za punjenje i njihovo upravljanje, koji sadrži na primjer dostupnost, provjeru zauzetosti, aktivaciju punjenja i slično, lako ćete pronaći također u besplatnoj aplikaciji Charge Juice. Trud na području infrastrukture punjenja ide u smjeru postavljanja javnih brzih postaja za punjenje na strateški važnim putevima (na primjer; mreži autocesta) i privatnih na ostalim lokacijama, takva električna infrastruktura za punjenje jamčiti će cjelovitu povezanost države (raspon postaja će biti u radijusu znatno manjem od dosega električnih vozila).

Tesla Superchargers

Od kolovoza 2014. godine su u Ljubljani (u hotelu Four Points by Sheraton - Mons) dostupne trenutno najbrže postaje za punjenje električnih vozila na svijetu. Sa snagom od 135 kilovata za sat vremena mogu napuniti 600 i više kilometara. To znači da se Teslin Model S (kojem je doseg 500 kilometara) u praksi puni od 20 do 40 minuta (ovisno o stanju napunjenosti baterije). Zanimljivo je da, na tim postajama za punjenje, vlasnici i korisnici Tesle imaju mogućnost „doživotnog“ besplatnog punjenja svojih Tesli, s električnom energijom koja je većinom dobivena iz obnovljivih izvora energije.

Često postavljana pitanja o e-mobilnosti

  • Koliki je doseg električnog vozila s jednim punjenjem?
  • Koji čimbenici utječu na doseg?
  • Kakšne so zmogljivosti električnih vozil?
  • Koliko su sigurna i pouzdana električna vozila?
  • Koliki je vijek trajanja baterija električnih vozila?
  • Što je s održavanjem električnog vozila?
Koliki je doseg električnog vozila s jednim punjenjem?

Većina električnih vozila ima doseg barem 150 kilometara, što odgovara potrebama prosječnog vozača koji na dan prijeđe manje od 80 kilometara. Teslin Model S ima kao najnaprednije električno vozilo doseg 500 kilometara s jednim punjenjem i s tim nagovještava budući smjer razvoja električnih vozila na tom području.

Koji čimbenici utječu na doseg?

Na doseg električnog automobila utječu isti čimbenici kao i kod običnog vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem: opterećenje vozila, brzina vožnje, trasa i slično. Utjecaj imaju također temperaturne razlike, koje su proizvođači većine električnih vozila uspješno riješili sa sistemom zagrijavanja ili hlađenja baterije.

Kakšne so zmogljivosti električnih vozil?

Odlične, saj ima voznik vseskozi na razpolago največji navor. Temu primerna sta tudi odzivnost in pospeševanje (domala kateregakoli) električnega vozila. Tesla Model S ima v najzmogljivejši različici na primer na voljo približno 430 ‘konjev’, 600 njutonmetrov navora in zgolj 4,2 sekundni pospešek iz mesta do stotice. Tudi ostala električna vozila, kot je denimo mestni prvak Smart Electric Drive, so med najbolj najbolj poskočnimi v svojem razredu.

Koliko su sigurna i pouzdana električna vozila?

Električna vozila moraju ispunjavati jednake standarde sigurnosti kao i motori s unutarnjim izgaranjem. Na temelju istraživanja poduzeća Tesla Motors, najnaprednijeg proizvođača električnih vozila na svijetu, vjerojatnost zapaljenja električnog vozila je približno pet puta niža nego kod vozila na klasični pogon. Što se tiče dilema oko pouzdanosti, električna se vozila natječu za tržišni udio unutar cijele automobilske industrije, s „klasičnim“ benzincima ili dizelašima.

Koliki je vijek trajanja baterija električnih vozila?

Kod najnovijih vrsta baterija, kao što su na primjer litij-ionske (Li-ion), vijek trajanja baterija dostiže vijek korištenja automobila. Neki proizvođači za svoje baterije tako nude dugogodišnje garancije (Tesla na primjer 8 godina) bez ograničenja za prijeđene kilometre. U praksi bi baterije bez problema mogle trajati 3.000 punjenja, što kod većine vozila znači 500.000 i više prijeđenih kilometara.

Što je s održavanjem električnog vozila?

U osnovi su troškovi održavanja znatno niži nego kod klasičnih automobila jer nije potrebno mijenjati ulje, filtere, remene, pumpe, turbo punjače i slično. Pored toga se sporije troše kočnice, jer tu ulogu u određenoj mjeri obavljaju sama električna vozila prilikom kočenja s motorom, pri čemu se također regenerira energija u bateriji.

Poveži se


Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vaših podataka sa strane Avant car d.o.o.