unajmi vozilo

unajmi vozilo

kraj prevzema:
datum preuzimanja:
ura preuzimanja:
kraj vračila:
datum povrata:
ura povrata:
zatvori

Avant carova električna mobilnost

----------------------- Otvaramo nove dimenzije -----------------------

Rent a car Poslovni najam Najam vozila s vozačem Električna mobilnost Novosti

O električnoj mobilnosti

Povleci vrv in si oglej zgodbo v slikah!

Naša E-flota

Infrastruktura punjenja

Charge juice app

Suvremena aplikacija za pametni telefon, koja korisniku predstavlja novo korisničko iskustvo i vodi cilju cjelovite povezanosti ključnih stupova električne mobilnosti: automobila, vozača i infrastrukture za punjenje. Uz pomoć Charge Juice-a korisnik lako pronalazi željenu postaju za punjenje svojeg električnog vozila, provjeri raspoloživost i aktivira ju za punjenje. Aplikacija sadrži mnogo korisnih funkcija i kreirana je s obzirom na sadašnje potrebe te zbog integracije novih rješenja za buduće potrebe korisnika električne mobilnosti.

Avant carova rješenja za vlastitu infrastrukturu punjenja (B2B)

Infrastruktura punjenja je jedna od pokretača električne mobilnosti, zato smo s ciljem poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva mobilnosti osnovali cjelovito rješenje implementacije brzih postaja za punjenje „na ključ“ za poduzeća i pojedince. Cilj je našeg projekta „postaje za punjenje nadohvat ruke“ pojednostavniti korisničko iskustvo i povećati dostupnost postaja za punjenje našim klijentima. 

Punjenje u Hrvatskoj

Punjenje električnih automobila je jednostavno. Sva naša električna vozila se lako pune putem utičnica u kućanstvu a za brže punjenje se lako upotrebljavaju uslužne javne ili privatne postaje za punjenje. Kratak popis postaja za punjenje i njihovo upravljanje, koji sadrži na primjer dostupnost, provjeru zauzetosti, aktivaciju punjenja i slično, lako ćete pronaći također u besplatnoj aplikaciji Charge Juice. Trud na području infrastrukture punjenja ide u smjeru postavljanja javnih brzih postaja za punjenje na strateški važnim putevima (na primjer; mreži autocesta) i privatnih na ostalim lokacijama, takva električna infrastruktura za punjenje jamčiti će cjelovitu povezanost države (raspon postaja će biti u radijusu znatno manjem od dosega električnih vozila).

Tesla Superchargers

Od kolovoza 2014. godine su u Ljubljani (u hotelu Four Points by Sheraton - Mons) dostupne trenutno najbrže postaje za punjenje električnih vozila na svijetu. Sa snagom od 135 kilovata za sat vremena mogu napuniti 600 i više kilometara. To znači da se Teslin Model S (kojem je doseg 500 kilometara) u praksi puni od 20 do 40 minuta (ovisno o stanju napunjenosti baterije). Zanimljivo je da, na tim postajama za punjenje, vlasnici i korisnici Tesle imaju mogućnost „doživotnog“ besplatnog punjenja svojih Tesli, s električnom energijom koja je većinom dobivena iz obnovljivih izvora energije.

Često postavljana pitanja o e-mobilnosti

  • Koje su države najnaprednije na području e-mobilnosti?
  • Što možemo očekivati od razvoja električne mobilnosti u godinama koje slijede?
  • Koliko je električnih vozila na svijetu?
Koje su države najnaprednije na području e-mobilnosti?

Najnaprednija država na području e-mobilnosti je Estonija, koja je iza Norveške druga po broju električnih vozila na broj stanovnika. Prva je izgradila infrastrukturu punjenja, koja omogućava korištenje električnih vozila na područje cijele države. Među najnaprednije države u području električne mobilnosti moguće je još uvrstiti države zapadne Europe (Nizozemska, Belgija, Danska, Njemačka, Francuska, Irska), SAD te Japan, a u zadnje vrijeme također i Indiju i Kinu.

Što možemo očekivati od razvoja električne mobilnosti u godinama koje slijede?

Broj električnih vozila će se iz godine u godinu povećati (cilj je postići brojku od 20 milijuna u godini 2020.). Očekuje se još bolja iskoristivost već učinkovitih električnih automobila, dok će s razvojem električnih baterija doseg postati još veći. Na raspolaganju će biti i sve veći broj postaja na punjenje, koje će jamčiti nesmetanu upotrebu električnih vozila. Posebni naglasak staviti će se i na pitanje povezanosti vozila, infrastrukture i vozača te prikupljanju i uštedi energije.

Koliko je električnih vozila na svijetu?

U lipnju 2014. godine, statistički je zabilježeno više od 500.000 električnih vozila. 

Poveži se


Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vaših podataka sa strane Avant car d.o.o.