ČESTA PITANJA

DEPOZIT
Što je depozit?

Depozit je iznos blokiran (preautoriziran) na Vašoj kredinoj kartici. Depozit se sastoji od učešća u šteti i iznosa jednog dana najma, punog tanka goriva i parking kazni.

Što je predautorizacija?

Preautorizacija je rezervacija sredstava na kreditnoj kartici klijenta u periodu najma.Predautorizirani iznos se koristi u slučaju produženja najma te ukoliko klijent vrati vozilo samanjkom goriva ili sa parking kaznom.

Što se događa sa depozitom nakon najma?

Depozit se automatski oslobađa u roku 30 dana od posljednjeg dana najma. Oslobađanjesredstava ovisi isključivo o banci izdavatelju kreditne kartice te Avant car nema utjecaja na trajanje tog procesa. Važno je znati da klijent neće vidjeti + na svojoj kreditnoj karici (kao što nije vidio ni -) već će limit biti isti kao prije predautorizacije.

Što je učešće u šteti?

Učešće u šteti je maksimalni iznos odgovornosti za vozilo (čak i u slučaju kada je šteta nastala na vozilu puno veća od tog iznosa), ali pod uvjetom da se klijenti pridržavaju pravila poslovanja Avant car-a

Zašto je depozit veći od učešća u šteti?

Depozit se sastoji od učešća u šteti i iznosa jednog dana najma, punog tanka goriva i parking kazni.

 

PLAĆANJE
Koje kreditne kartice prihvaćamo?

Za plaćanje možete koristiti bilo koju karticu (debitnu i kreditnu) i gotovinu, ali za depozit je nužna kreditna kartica – VISA, MasterCard, American Express, Diners.

Zašto kreditna kartica mora biti na ime glavnog vozača?

Glavni vozač je nositelj ugovora o najmu i jedini je odgovoran za vozilo tijekom najma. Može li klijent koristiti tuđu kreditnu karticu? Može, ali samo u slučaju ako je vlasnik kreditne kartice prisutan na preuzimanju vozila te ima važeću vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu/putovnicu. Vlasnik kreditne kartice mora biti naveden na ugovoru kao glavni ili dodatni vozač.

 

OSIGURANJE
Što je „Carefree paket“?

Carefree paket je proizvod Avant car-a za bezbrižan najam. Pokriva sve vrste šteta sve dok iste nisu prouzročene nemarom ili vožnjom pod utjecajem alkohola/droge. Učešće u šteti je 0 kn, a depozit iznosi 1.500,00 kn.

Što uključuje „Carefree paket“?

Carefree paket uključuje SCDW + WUG + PAI + brzi check out + island & ferry fee + 0 učešća u šteti + smanjeni depozit + Call Assistance

Što je SCDW?

SCDW je osiguranje karoserije automobila bez mehaničkih dijelova i krađe (osigurano je samo vozilo, ne i prtljaga putnika)

Što je WUG?

WUG je osiguranje kotača, podvozja i stakala.

Što je PAI?

PAI pokriva medicinske troškove i troškove u slučaju smrti najmoprimca i putnika uslijed nesreće tijekom najma vozila.

Koja je razlika između agencijskog osiguranja i Carefree paketa?

Kada je vozilo osigurano od strane agencije i ukoliko se desi šteta na vozilu (bez obzira tko je kriv za štetu), iznos iste se naplaćuje direktno od klijenta. Također, depozit koji blokiramo na kreditnoj kartici klijenta može biti između 1.450,00 € i 4.950,00 € ovisno o rezerviranoj grupi vozila. Carefree paket pokriva sve vrste šteta sve dok iste nisu prouzročene nemarom ili vožnjom pod utjecajem alkohola/droge. Učešće u šteti je 0 kn, a depozit iznosi 1.500,00 kn.

 

DODATNE USLUGE
Što je Cross border fee?

Cross border fee je naknada za vožnju iznajmljenog automobila izvan granica Republike Hrvatske.

Postoje dvije vrste Cross border fee-ja:
  1. Cross border fee: iznosi 75,00 € po najmu sa uključenim PDV-om (25%) i neograničenim putovanjem. Putovanje na Kosovo i u Albaniju je strogo zabranjeno te je isto podložno kazni u iznosu od 625,00 €
  1. Cross border fee Neum transit: Iznosi 50,00 € po najmu sa uključenim PDV-om (25%) i neograničenim brojem putovanja kroz Neum.
Što je One way fee?

One way fee je naknada za preuzimanje i vraćanje vozila na različitim lokacijama (gradovima).

Što je „Key box“?

Key box je mogućnost vraćanja vozila izvan radnog vremena poslovnice. Usluga je besplatna, a klijent je odgovoran za vozilo sve do pregleda istog.

Rezervirao sam VW Golf ili slično. Što znači „ili slično“?

U floti imamo različite grupe vozila te svaka grupa ima različite tipove vozila. Iz tog razloga Vam ne možemo garantirati tip vozila već samo grupu.

Što su dodatne usluge?

To su usluge koje Vam pružamo tijekom najma, a plaćanje istih moguće je isključivo na preuzimanju vozila. Dodatne usluge su npr. Cross border fee, dodatni vozač, GPS, WIFI, dječja sjedalica, itd.